Sayfalar

5 Ağustos 2010 Perşembe

James Woods ve Kristen Stewart yeni filmleri ‘An American Girl’ hakkında konuştu



James Woods, ‘An American Girl’ün yönetmeni, filmin başrol oyuncusu Kristen Stewart’la beraber film hakkında konuştu. Woods, stüdyo dışını da keşfederek Buffalo’da, ‘Breaking Dawn’ın çekimlerinden önce, filmi çekmeyi ümit ediyor. Bu yılın sonunda düzenlenecek olan Akademi Ödüllerine hak kazanmayı umuyorlar. Woods bize konuyu hızlı bir özet geçti:



“Bu, yıkıcı bir genç kadının hikayesi. Liseden çıktıktan hemen sonra sihirli bir an olur. Kızımız, en iyi yüzücü ve okulda dalma şampiyonu. Şimdi, bunların üstünden bir yıl geçmiştir ve Indiana'da küçük bir kasabada yaşamaktadır. Bir bakkal dükkanında çalışmaktadır, çok fazla içki içip uyuşturucu kullanır ve bunları ondan hoşlanan adamın önünde sergiler. Bir gece madende iki sarhoş adamla büyük bir seks olayına karışır. Birinin telefonuna bu görüntüler kaydedilmiştir ve küçük kasabada itibarı zedelenir. Sarhoşken bir heves, saçma bir şekilde, Donanma’ya katılır. İşin ironik yanı ise, bu süreçte hiç de beklemediği değerleri öğrenmeye başlar. Bunlar; kardeşini al, onlar sizinle ilgilenir gibi şeylerdir. Sanki o aşırı hevesli bir denizciymiş gibi değildir. Sonraları aklı başına gelmeye başlar ve Linus Programına girer, çünkü kadınlara Arapça dersi verilirken çok akıllı olduğunu göstermiştir. Savaş mahalindeyken, İslam dünyasındaki kadınlar erkek askerlerle rahat konuşamadıklarından kadın askerlerle konuşurlar. Bu yüzden kadın askerlerin evlerde silah veya tetikçi olup olmadığı sormak için bu dili öğrenmeleri gerekmektedir. Bir trajedi gerçekleşir ve yıkıma uğradığı kasabaya geri döndüğünde, hayatını yeniden kurar ve trajediyi aşarken kendinde daha büyük bir değer keşfeder. Bu hikaye, ‘Coming Home’, ‘Best Years of Our Lives’, bu üçlemenin parçası. Harikulade bir hikaye ve Stewart için kesin Oscar getirecek.”



Kristen Stewart Aralık 2008’de filme olan ilgisini anlatmış:

“Şu an, insanlar mevcut savaşla ilgili bir şey yapmaktan çok korkuyorlar, çünkü bu konudaki son iki film başarılı olamadı. Fakat James Wood’un yapmaya çalıştığı bu film var ve gerçekten zor zamanlar, çünkü insanlar oldukça korkuyorlar, hem de savaşla ilgili yapılan bir şey olmamasına rağmen. Bu konuyla ilgili bir şey demedik. Hiçbir görüş içermiyor. Bir bahriyeli olarak savaşa giden ve bir çift protezle dönen bir kızın eve dönüş hikayesi. Eğer uzun zamandır okuduğum en güçlü hikaye değilse, onlardan biri. Filmin yapılması için ne gerekiyorsa yaparım.”

kaynak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder